Gefocust op dierenwelzijn

Dierenartsenpraktijk voor kleine huisdieren

In onze eigentijdse praktijk verzorgt BelPet al jouw huisdieren. Comfort en welzijn van de viervoeters én hun baasjes staan bij ons centraal.

Wij staan paraat voor eerstelijnsdierenzorg. Daarnaast blinken we in nog enkele andere domeinen uit, zoals onze katvriendelijkheid en bijzondere interesse in vruchtbaarheid bij het fokken van dieren. 

Bezoek op maat van jouw huisdier

Een aangenaam dierenartsbezoek mogelijk maken, dat is het doel van BelPet. Voor zowel jou, als je huisdieren. De inrichting van onze praktijk is speciaal afgestemd op de specifieke behoeften van jouw huisdier.

Dankzij onze ruime parking breng je je viervoeter veilig tot bij ons. De wachtkamer is zo ingericht dat elk dier rustig kan wachten op zijn of haar beurt. De hospitalisatieruimte is op en top uitgerust om elk dier te hospitaliseren. Zo kunnen we ook extra grote honden verzorgen. Met twee operatiekwartieren en labo zijn we helemaal voorzien. 

Om het welzijn van jou en je huisdier zo veel mogelijk te ondersteunen, is een inslaapruimte voorzien met een aparte uitgang. Zo kan het afscheid van je geliefde viervoeter sereen verlopen. We werken samen met dierencrematorium Kuaga voor een liefde- en respectvolle aanpak bij het verlies van je huisdier. 

Onze praktijk is bijzonder katvriendelijk ingericht. Daarover lees je hieronder meer. 

De kwaliteit van een samenleving kan je aflezen aan de manier waarop dieren worden behandeld. -Ghandi-

Maak een afspraak

Dierenzorgen groot en klein

Jouw huisdieren zijn bij ons in goede handen voor o.a.:

 • Consultaties
 • Bloedanalyses
 • Operaties
 • Hospitalisatie
 • Tandheelkundige ingrepen
 • Digitale RX
 • Echografie
 • Vruchtbaarheidsbegeleiding
Onze dierenartsen

Katvriendelijke dierenartsenpraktijk

Voor katten is een dierenartsbezoek vaak heel stresserend. Bij BelPet besteden we daarom extra zorg aan deze doelgroep. Een aangename ervaring voor je kat zorgt voor een betere diagnose en behandeling. 

We creëren een rustige, ontspannen en comfortabele omgeving voor je kat en geven specifieke info aan jou als eigenaar. Bij Belpet is al ons personeel opgeleid om katten te ondersteunen en hun stress te verminderen.

Onderstaand lees je enkele van onze specifieke aanpassingen voor je kat. 

Speciale voorzieningen voor kattten

 • Cat-only zone in de wachtruimte
 • Aparte hospitalisatieruimte voor katten met kooien naast elkaar 
 • Aangepaste hospitalisatiekooien zonder blinkende materialen
 • Minimum aan geluid
 • Zachte verlichting
 • Voldoende ventilatie voor een neutrale geur

Wij kregen de accreditatie van Cat Friendly Clinic van de International Society of Feline Medicine. Het nauwgezet toepassen van de richtlijnen uit hun programma is een absolute meerwaarde voor het welzijn van elke kat die onze praktijk bezoekt. Wij blijven ons ook actief bijscholen over dit onderwerp, waardoor jouw huisdier ten allen tijde in goede handen is.

Eigen huisapotheek

BelPet wil enkel het beste voor jouw huisdieren. Onze huisapotheek is goed uitgerust met medicatievoeding en onderhoudsproducten

Alle mogelijke voeding is verkrijgbaar, van onderhoud tot specifiek dieet. Zo beantwoordt het optimaal aan de behoeften van elk dier. Wij werken met de meest voorkomende merken zoals Royal Canin, Hill'sEukanuba en Calibra. Met je klantenkaart geniet je van korting. 

BelPet is jouw partner in het welzijn van je viervoeter!

Ook communicatie met de baasjes vinden we erg belangrijk. Zodat jij steeds goed weet hoe het met je huisdier gaat.